Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Platforma "DA" consideră că sunt şanse mari pentru ca Republica Moldova să aibă un nou guvern proeuropean

Platforma "DA" consideră că sunt şanse mari pentru ca Republica Moldova să aibă un nou guvern proeuropean. Partidul a prezentat, astăzi, 15 măsuri prioritare ale noului cabinet asumat de Platforma "DA", care ar urma să fie implementate în primele 100 de zile de activitate. Măsurile însă nu au fost luate în serios de către actualul Executiv.

Cele mai importante acţiuni în viziunea platformei DA sunt, stoparea răspândirii infecţiei COVID 19, recuperarea pacienţilor spitalizaţi, separarea Ministerului Sănătăţii de Ministerul Protecţiei Sociale, acoperirea parţială a pierderilor suferite de agenţii economici în timpul crizei, şi rectificarea bugetului prin reducerea tuturor cheltuielilor.  

„Astăzi este nevoie de o schimbare radicală şi energică a abordării riscurilor enorme la care suntem supuşi pe dimensiunile sanitară, economică şi socială, este nevoie de un set de măsuri imediate, implementarea urgentă a cărora ne-ar oferi tuturor o şansă reală de a depăşi cu bine situaţia. Mereu am propus soluţii pentru sănătate business şi prosperitatea socială dar nu au fost auzite de actuala Guvernare"”, a spus ANDREI NĂSTASE, lider Platforma "DA".

Vicepreşedintele Platformei "DA", Igor Munteanu, ar putea fi unul dintre candidaţii la funcţia de premier în Guvernul propus de Năstase.

„Eu cred că avem o şansă bună şi R. Moldova nu trebuie rateze formarea unui guvern care să-l înlocuiască pe cel actual. Avem nevoie de acest guvern de tranziţie, de salvare naţională, capabil să facă faţă provocărilor actuale. Eu sunt optimist şi cred că aşa vor rămâne şi partenerii şi aliaţii noştri"”, a precizat Igor Munteanu.

Consilierul prim-ministrului Ion Chicu, priveşte sceptic măsurile propuse de către Platforma Da.

„Platforma DA e bine să îşi amintească ce componenţă numerică are acest grup politic în parlament şi să înţeleagă că asta reflectă încrederea care o are societatea în ei. Planurile Propuse de platforma DA aduce foarte mult adolescentism cu acelaşi succes planul de acţiuni putea să fie încadrat în 3-4 cuvinte vom face tot sa fie bine, planul înseamnă altceva”, a spus VITALIE DRAGANCEA, consilierul prim-ministrului Republicii Moldova.

Reprezentanţii Platformei DA au recunoscut că nu au susţinerea foştilor aliaţi din blocul Acum pentru învestirea unui nou Guvern şi au criticat ezitarea celor din PAS în ceea ce priveşte demiterea Guvernului Chicu.
Similare
RECOMANDĂRI