Platforma Pentru Moldova susţine că a identificat un candidat la funcţia de premier
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Platforma Pentru Moldova susţine că a identificat un candidat la funcţia de premier

Platforma Pentru Moldova, din care fac parte şi deputaţii Partidului Politic „Şor”, au identificat un candidat pentru funcţia de prim-ministru. Numele acestuia, dar şi lista cabinetului va fi făcută publică după consultări cu deputaţii. Despre acest lucru au declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, reprezentanţii Pentru Moldova, relatează IPN.

Deputatul Partidului „Şor”, Marina Tauber, a spus că formaţiunea este gata să-şi asume responsabilitatea pentru conducerea executivului şi s-a arătat încrezătoare că se vor găsi 51 de voturi pentru susţinerea candidaturii pe care o vor înainta.

Deputatul neafiliat Sergiu Sîrbu, membru al platformei Pentru Moldova, este sigur că o majoritate parlamentară, care să voteze candidatul propus de Pentru Moldova, va fi asigurată mult mai devreme decât termenul limită prevăzut de Constituţie.  În zilele următoare, deputaţii platformei Pentru Moldova vor organiza consultări cu fracţiunile parlamentare. 

Preşedintele Maia Sandu, după consultările cu fracţiunile parlamentare, din 28 decembrie, a ajuns la concluzia că nicio formaţiune politică din Parlament nu-şi asumă deschis că ar face parte din vreo majoritate ca, respectiv, să poată propună un guvern. Preşedintele a remarcat că va veni în curând cu soluţia pe care o vede ea pentru a ieşi din impasul politic şi economic creat în R. Moldova.

Deputaţii neafiliaţi Serghei Sîrbu, Eleonora Graur, Ruxanda Glavan, Grigore Repeşciuc, Corneliu Padnevici, Elena Bacalu şi deputaţii fracţiunii Partidului „Şor” Ilan Şor, Petru Jardan, Marina Tauber, Reghina Apostolova, Vadim Fotescu, Igor Himici, Denis Ulanov, Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc au constituit platforma parlamentară Pentru Moldova în luna octombrie. Aderarea la platformă nu înseamnă dispariţia fracţiunii Partidului Politic „Şor”, „dar conjugarea eforturilor în vederea adoptării proiectele de legi aşteptate de cetăţeni şi necesare ţării”, preciza formaţiunea politică.
Similare
RECOMANDĂRI