Platforma DA îşi amână Congresul, din cauza pandemiei
Vizualizari:

Platforma DA îşi amână Congresul, din cauza pandemiei

Platforma Demnitate şi Adevăr anunţă că  amână  cel de-al treile Congres al partidului pentru o dată ulterioară, din cauza pandemiei. Decizia a fost luată după ce ANSP a răspuns unui demers al partidului.

„ANSP a stabilit că în condiţiile când infecţia cu COVID-19 are în Republica Moldova un stadiu de răspândire pandemică, organizarea şi desfăşurarea Congresului ordinar al Partidului Politic Platforma DA poate fi organizat cu îndeplinirea măsurilor ce se impun conform p.8 al Hotărârii nr. 35 din 27 noiembrie 2020, care statuează că „organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică cu întocmirea obligatorie de către organizatori a listei de evidentă epidemiologică a evenimentului, după modelul (nume, prenume, IDNP, număr de telefon, adresă email, adresă de domiciliu). Întrunirile nu pot fi organizate în adiacentul instituţiilor publice, de învăţământ, spitalelor sau altor locuri cu risc sporit de infecţie”.

Până la acest moment, Platforma DA a reuşit să desfăşoare statutar conferinţele organizaţiilor locale şi teritoriale, care şi-au reales organele de conducere şi au desemnat delegaţii la Congres. Forul Suprem al Partidului urmează să realeagă organele de conducere, să adopte modificări la statut şi programul politic”, se spune în comunicatul Platformei. 

De asemenea, reprezentanţii Platformei spun că imediat ce situaţia pandemică şi legislaţia vor permite, Platforma DA va purcede la desfăşurarea Congresului III.
Similare
RECOMANDĂRI