PL anunţă că lucrează la un concept de unificare a partidelor unioniste, deşi recent a fost creat blocul „Unirea”
Sursa foto:PL Vizualizari:

PL anunţă că lucrează la un concept de unificare a partidelor unioniste, deşi recent a fost creat blocul „Unirea”

Partidul Liberal lucreaza la un concept de unificare a partidelor unioniste, in asa fel incat acesta sa reprezinte o temelie, un fundament sanatos si puternic pentru formarea unui curent larg unionist in societate. Asta deşi recent, 3 partide si 3 organizatii civice au creat deja blocul politic „Unirea”, din care PL nu face parte momentan.

Potrivit lui Dorin Chirtoacă, PL nu a fost contactat în vederea participării la formarea acestui bloc, însă spune că pentru selectarea candidaţilor unionişti pentru alegerile locale, „organizatiile teritoriale ale PL solicita sa fie contactate pentru a fi discutate si stabilite aceste lucruri pentru fiecare localitate in parte”.
 

VIDEO. Unioniştii au format Blocul Politic Unirea: „De multe ori ne-aţi întrebat de ce nu ne unim. Uite că am făcut-o”În acelaşi timp, Chirtoacă spune că PL ar putea fi acea platformă de unificare a tuturor unioniştilor în cadrul unui singur partid:

„Personal consider ca una din posibilitati, este ca un partid unionist sa devina platforma de unificare a tuturor unionistilor intr-un singur partid. Poate cea mai reusita solutie, avand in vedere ca PL-ul are cele mai ramificate structuri in teritoriu, este si membru al ALDE - Europa, pentru a pastra reprezentarea internationala etc, este ca anume PL-ul sa fie platforma pentru unificarea tuturor unionistilor in cadrul unui singur partid, la finalul acestul proces urmand a fi convocat un nou congres si aleasa o conducere asa cum va dori majoritatea unionistilor din RM si nu cum prestabilesc din timp unii sau altii. Asa este democratic, reprezentativ, legitim corect si european!”.
 
Similare
RECOMANDĂRI