Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Peste 200 de mii cetăţeni cu drept de vot s-au înregistrat prealabil pentru a participa la scrutin

Este ultima zi când cetăţenii Republicii Moldova se mai pot înregistra prealabil pentru a participa la scrutinul parlamentar din 24 februarie şi la referendumul desfăşurat în aceeaşi zi. Până acum s-au înregistrat peste 200 de mii de cetăţeni cu drept de vot. Cifra este mult mai mare faţă de alegerile prezidenţiale din 2016.

Din cei 200 de mii de cetăţeni cu drept de vot înregistraţi prealabil, cei mai mulţi sunt din Europa, SUA şi Canada.

„Cei mai activi sunt cetăţenii noştri care sunt arondaţi circumscripţiei 50, este vorba de ţările amplasate la vest de RM, în special cele din Republica Italiană. Avem peste 4500 de înregistrări. Sunt foarte activi şi cetăţenii noştri din Marea Britanie”, a declarat Alina Russu, preşedinta Comisiei Electorale Centrale.

Înregistrarea prealabilă va permite stabilirea numărului secţiilor de votare deschise în străinătate, dar şi numărul estimativ al buletinelor de vot ce vor fi distribuite secţiilor de votare din afara ţării.

„Această procedură este necesară pentru că constituie unul din criteriile care va sta la baza deciziei adoptate de către guvern cu privire la numărul secţiilor de votare constituite peste hotare. Pentru că secţii de votare nu avem la moment. Secţiile de votare se constituie cu 35 de zile până la ziua votării”, a mai adăugat Alina Russu.

Înregistrarea prealabilă mai poate fi făcută până la ora 24 pe site-ul alegător.md.
Similare
RECOMANDĂRI