Perioada electorală pentru alegerile locale începe pe 19 august
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Perioada electorală pentru alegerile locale începe pe 19 august

Perioada electorală pentru alegerile locale generale din 20 octombrie începe pe 19 august, iar campania electorală începe pentru candidaţi din momentul înregistrării la Comisia Electorală Centrală.

Potrivit programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor de organizare şi desfăşurare a alegerilor locale generale, aprobat de CEC, decizia privind stabilirea locului şi timpului primirii documentelor pentru înregistrarea candidaţilor la funcţiile de consilieri raionali, municipali în consiliile municipale Bălţi şi Chişinău şi de primar general al municipiilor Bălţi şi Chişinău se va lua până pe 1 septembrie.

Până la 11 septembrie, urmează să fie luată decizia cu privire la stabilirea locului şi timpului primirii documentelor pentru înregistrarea candidaţilor la funcţiile de consilieri săteşti, orăşeneşti şi de primari.

Din 14 septembrie, este planificată constituirea secţiilor de votare în baza propunerilor primarilor. Până pe 26 septembrie, trebuie să fie constituite şi birourile electorale ale secţiilor de votare.
Similare
RECOMANDĂRI