Pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii în R. Moldova, autorităţile trebuie să se concentreze asupra implementării Acordului de Asociere cu UE, ambasador
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii în R. Moldova, autorităţile trebuie să se concentreze asupra implementării Acordului de Asociere cu UE, ambasador

Pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii în Republica Moldova, autorităţile trebuie să se concentreze asupra implementării Acordului de Asociere cu UE, susţine Ambasadorul Letoniei în Moldova, Uldis Mikuts.

Potrivit Infotag, el a menţionat într-un interviu acordat în cadrul unui proiect tematic cu ocazia Zilelor Europei, că "Acordul de Asociere este baza reformelor într-o gamă largă de domenii, inclusiv în sistemul justiţiei, combaterea corupţiei, protejarea intereselor investitorilor, depolitizarea instituţiilor statului".

"Este important de remarcat că aceste reforme sunt extrem de importante pentru a răspunde aşteptărilor cetăţenilor R. Moldova", a spus diplomatul.

În acelaşi timp, el a menţionat că între Letonia şi R. Moldova "există multe în comun".

"Avem un teritoriu şi o populaţie comparabilă ca mărime şi număr, avem o istorie similară. Dialogul politic bilateral se dezvoltă foarte bine, mai ales la nivelul instituţiilor de afaceri externe. Din punct de vedere al relaţiilor economice, comerţul reciproc între ţări este în creştere cu 10% anual. În cadrul cooperării regionale, au fost încheiate aproximativ 30 de acorduri între oraşele şi regiunile celor două ţări. În acest an, priorităţile de cooperare sunt construite pe două direcţii: susţinerea sistemului de sănătate şi depăşirea consecinţelor socio-economice ale pandemiei. Sper că şi aici vom reuşi să obţinem rezultate bune", a spus diplomatul.
Similare
RECOMANDĂRI