Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pe site-ul www.decid.md puteţi vota „PRO” sau „CONTRA” unirii cu România

Locuitorii oraşului Chişinău spun „DA” unirii. Cel puţin asta arată, pana acum, datele unei consultări publice iniţiate de Centrul Social-Politic European, care va dura până la sfârşitul acestei săptămâni. Dintre cei peste 17 mii de votanţi, mai bine de 12 mii s-au pronuntat pentru unire.

Liderii unionişti ii îndeamna pe oameni să isi exprime optiunea la unul dintre corturile amplasate în Chişinău sau online, pe site-ul decid.md. Cei care aleg să voteze online pro sau contra unirii trebuie să ataşeze un document care să ateste că sunt locuitori ai capitalei Republicii Moldova.

Între timp, numarul localitatilor care si-au aratat dorinta de a se uni cu Romania a ajuns la 150. Unioniştii au făcut apel către toţi cei care s-au inscris in cursa electorala pentru primaria Chisinaului să ajungă la un compromis pentru ca la alegerile anticipate să participe un singur candidat unionist. 

Unioniştii pregătesc pentru 1 iulie, în oraşul Alba – Iulia din Romania, o grandioasă manifestaţie care va culmina cu un marş pe jos până la Chişinău. Iar la 1 septembrie, un mare eveniment asemanator va avea loc şi la Chişinău.

 
Similare
RECOMANDĂRI