Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

PDM va avea propriul candidat la prezidenţialele din toamnă

Partidul Democrat (PDM) va avea propriul candidat la prezidenţialele din toamnă. Despre acest lucru a anunţat preşedintele PDM, Pavel Filip, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

„Din ultimele discuţii avute cu colegii, dar şi cele avute la Consiliul politic al partidului, am înţeles că se pledează pentru a merge în alegerile prezidenţiale cu propriul candidat”, a spus Pavel Filip.

Liderul PDM spune că decizia finală va fi anunţată ulterior. „Avem nevoie de timp pentru a vedea care este conjunctura politică”, a menţionat el.

Fiind întrebat dacă pe parcursul negocierilor privind crearea unei majorităţi parlamentare între PSRM şi PDM a fost abordat şi subiectul ce se referă la prezidenţialele din toamnă, Pavel Filip a spus: „în toate discuţiile purtate nu a fost subiectul alegerilor prezidenţiale, este o chestiune internă a fiecărui partid”.

El a evitat să spună dacă PDM va oferi susţinerea sa preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, liderul informal al PSRM, în condiţiile dacă acesta va decide să candideze pentru un nou mandat. „Noi am intrat într-o alianţă şi este prematur să spunem cum ne vom comporta în alegerile prezidenţiale. Subiectul prezidenţialelor va fi discutat în interiorul PDM”.

Fiind întrebat dacă Igor Dodon ar merita un nou mandat, Pavel Filip a  spus: „Acest răspuns îl oferi cetăţenii când vor merge la scrutin”.
Similare
RECOMANDĂRI