Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

PDM spune că proiectele Guvernului nu vor fi afectate de suspendarea asistenţei macrofinanciare

O decizie fundamentată pe aspecte politice. Astfel califică liderii partidului de guvernământ rezoluţia Parlamentului European, adoptată ieri la Strasbourg. Şefii PDM spun că decizia europenilor de a suspenda asistenţa macrofinanciară pentru Republica Moldova nu va afecta bugetul de stat, iar proiectele demarate vor fi finalizate şi fără sprijinul financiar comunitar.

Deşi UE a decis să taxeze Republica Moldova prin rezoluţia adoptată ieri la Strasbourg, ţara rămâne angajată în procesul de reforme şi bune practice occidentale. Este reacţia liderului PDM, Vlad Plahotniuc, la votul de ieri din Parlamentul European.
 
Şi premierul Pavel Filip i-a acuzat pe liderii opoziţiei că ar fi influenţat, prin retorica lor anti-guvern, decizia comunităţii europene de a suspenda prima tranşă din asistenţa de 100 de milioane de euro. 
 
Pentru a împiedica repetarea situaţiei de la alegerile locale şi la cele parlamentare, guvernanţii spun că vor crea un grup de lucru care va propune modificări ale legislaţiei electorale. Astfel PDM îşi propune să elimine lipsurile din lege care au dus la invalidarea scrutinului local.
 
Urmare a invalidării alegerilor locale din municipiul Chişinău, Uniunea Europeană a suspendat prima tranşă în valoare de 30 de milioane de euro din asistenţa de 100 de milioane, promisă încă în 2017. 60 de milioane din banii promişi urmau să fie acordate sunt formă de credit şi 40 sub formă de împrumut nerambursabil.
Similare
RECOMANDĂRI