PDM şi-a exprimat poziţia privind rezoluţia Parlamentului European
Sursa foto:pdm.md Vizualizari:

PDM şi-a exprimat poziţia privind rezoluţia Parlamentului European

Partidul Democrat din Moldova (PDM) şi-a exprimat poziţia privind rezoluţia adoptată astăzi de Parlamentul European. Formaţiunea a calificat documentul drept unul politic, „prin care se dă un start prematur campaniei electorale pentru viitoarele alegeri din Republica Moldova”, transmite MOLDPRES.

Purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, a anunţat pe o reţea de socializare că rezoluţia nu va avea efecte de ordin economic sau financiar asupra Guvernului şi nici asupra cetăţenilor.

„Creşterea economică înregistrată în acest an permite ca toate proiectele şi angajamentele să fie îndeplinite în termen, chiar să fie iniţiate unele noi. Conducerea Guvernului, Parlamentului şi cea a PDM va veni mâine cu declaraţii oficiale mai ample şi va anunţa modul în care se va acţiona mai departe, pentru ca cetăţenii să beneficieze de creşterea economică înregistrată în ţară. Reiterăm că, toate condiţionalităţile impuse au fost îndeplinite integral, atât în raport cu UE, cât şi în raport cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), ceea ce a şi condus zilele trecute la primirea unei noi tranşe de bani din acordul cu FMI”, a scris Gămurari.TVR MOLDOVA aminteşte că Parlamentul European a adoptat astăzi o rezoluţie referitoare la criza politică din Republica Moldova prin care: „Se aşteaptă ca Comisia Europeană să suspende orice plăţi prevăzute pentru debursarea asistenţei macrofinanciare acordate Republicii Moldova". Rezoluţia a obţinut votul a 343 de europarlamentari. În acelaşi timp, 160 de europarlamentari s-au abţinut, iar 35 au votat contra.

Ieri, Delegaţia Uniunii Europene la Chişinău a anunţat că UE a suspendat plata primei tranşe din Programul de asistenţă macrofinanciară pentru R. Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI