Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

PDM promite majorarea salariilor bugetarilor cu 20%, 50% şi chiar 90%

O nouă promisiune preelectorală marca PDM. Formaţiunea anunţă o amplă reformă a salarizării în urma căreia peste 150 de mii de bugetari ar urma să primească lefuri mai mari cu 20, 50 şi chiar 90%. Programul „Salarii bune pentru Moldova” a fost anunţat de liderul PDM, Vlad Plahotniuc şi urmează să fie pus în aplicare de la 1 decembrie.

Cu doar câteva luni înainte de alegeri, liderii partidului democrat anunţă că economia Republicii Moldova înregistrează un trend ascendent, iar de această creştere economică vor beneficia toţi cetăţenii. Potrivit lui Vald Plahotniuc, guvernul ar urma să vină în scurt timp cu o nouă lege a salarizării, care va permite majorarea salariilor a peste 150 de mii de bugetari.

Efectele reformei salarizării ar urma să fie resimţite de cetăţeni de la 1 decembrie 2018. De asemenea, potrivit PDM, de la anul ar urma să beneficieze de lefuri majorate şi ceilalţi bugetari.

Liderul PDM nu a specificat care este suma necesară realizării reformei salarizării, anunţând doar că guvernul va veni cu detalii la acest subiect. Programul „salarii bune pentru Moldova” este a nouă reforma marca PDM, după ce anterior a fost demarat programul „Drumuri bune pentru Moldova”.
Similare
RECOMANDĂRI