PPDA solicită Guvernului şi Procuraturii Generale să ia măsurile care se impun în urma raportului comisiei care a investigat frauda bancară
Vizualizari:

PPDA solicită Guvernului şi Procuraturii Generale să ia măsurile care se impun în urma raportului comisiei care a investigat frauda bancară

Deputatul PPDA Alexandru Slusari a cerut, în numele formaţiunii politice, ca Guvernul, Banca Naţională şi Procuratura Generală să respecte hotărârea Parlamentului din 17 octombrie, care a însărcinat cele trei instituţii să ia măsuri în urma raportului prezentat de Comisia de elucidare a circumstanţelor în care a fost comis „furtul miliardului”.

„Platforma Demnitate şi Adevăr solicită ca, pe linie parlamentară, să continue procesul de investigare a fraudei bancare, mai ales că acest lucru apare şi în raportul prezentat plenului Parlamentului”, a spus Alexandru Slusari într-o conferinţă de presă siusţinută pe 18 noiembrie.

Potrivit deputatului PPDA, Procuratura Generală trebuie ca, în termen de 30 de zile de la adoptarea hotărârii de către Parlament, să prezinte un raport despre cursul anchetei fraudei bancare.

De asemenea, Alexandru Slusari a menţionat că, Ministerul Finanţelor este obligat ca, într-un termen de 90 de zile de la adoptarea hotărârii, să organizeze un audit asupra modului prin care au fost acordate credite de ugenţă către cele trei bănci implicate în frauda bancară. „Este cea mai mare enigmă cum au fost repartizare aceste credite, sub garanţiile guvernelor Leancă şi Gaburici”, a spus deputatul PPDA.

Potrivit lui Alexandru Slusari, PPDA a semnat o iniţiativă legislativă de creare a unei comisii de investigare pentru elucidarea ciscumstanţelor în care au fost lichidate cele trei bănci.

PPDA a mai solicitat revizuirea legii care, potrivit lui Alexandru Slusari, pune restituirea miliardului furat pe umerii cetăţenilor. „PPDA insistă ca procesul de revizuire a legii să fie urgentat. În situaţia actuială politică, PPDA îşi asumă acţiuni ce ţin de introducerea unui moratoriu asupra actualei legi, pentru a face tot posibilul ca banii să fie recuperaţi de la cei care au furat”, a spus Alexandru Slusari.
 
Similare
RECOMANDĂRI