PD a avut astăzi „o şedinţă de lucru” cu Igor Dodon şi Ion Chicu. Despre ce au discutat
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

PD a avut astăzi „o şedinţă de lucru” cu Igor Dodon şi Ion Chicu. Despre ce au discutat

Partidul Democrat a avut astăzi o „şedinţă de lucru” cu preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon şi premierul Ion Chicu. Potrivit unui comunicat al PD, la şedinţă s-a discutat despre agenda legislativă, priorităţile actului de guvernare, dar şi măsurile pentru etapa de după ieşirea din stare de urgenţă.

Deputaţii democraţi au menţionat priorităţile fracţiunii PDM în această sesiune parlamentară: „o viaţă mai bună pentru oameni (domeniul social-economic, măsuri economice şi sociale de ieşire din criza pandemică), reforma justiţiei şi lupta împotriva corupţiei, integrare europeană şi relaţii bune cu alte state, integritate teritorială, securitate şi soluţionarea conflictului transnistrean”.

Potrivit comunicatului, au fost discutate şi divergenţele de viziuni pe anumite sectoare, modul de luare a deciziilor şi propunerile PDM.

Unii membri ai fracţiunii PDM au vorbit despre situaţia îngrijorătoare din agricultură, mai ales după seceta din acest an, şi au menţionat necesitatea restricţionării exportului de grâu pentru o perioadă.

„Au fost expuse şi nemulţumirile faţă de felul în care a fost gestionată recepţionarea ajutorului umanitar de 3,5 milioane de euro din România.

PDM consideră prioritate aprobarea în Parlament, în regim prioritar a proiectelor vizate de condiţionalităţile UE pentru tranşa a II-a din asistenţa macro-financiară oferită ţării noastre, proiecte iniţiate încă în perioada guvernului Filip”, se mai spune în comunicat.

Similare
RECOMANDĂRI