PCRM se pregăteşte de alegerile locale. Vladimir Voronin: „Aici e mai simplu”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

PCRM se pregăteşte de alegerile locale. Vladimir Voronin: „Aici e mai simplu”

Partidul Comuniştilor va participa şi se pregăteşte de alegerile locale, însă nu s-a decis încă anumite candidaturi. Declaraţii în acest sens au fost făcute de PCRM se pregăteşte de alegerile locale.

„Organele noastre teritoriale au indicaţii să pregătească listele, să înaintăm candidaţi în toate, începând cu consiliile  primărilor şi terminând cu cele ale raioanelor. Alegerile locale au specificul lor. Omul ori e gospodar, ori nu e gospodar, ori merită să fie primar ori nu merită. Aici e mai simplu”, spune liderul comuniştilor, Vladimir Voronin.

Ce ţine de capitală, Vladimir Voronin spune că încă se duc discuţii referitor la o candidatură din partea PCRM, însă partidul nu are mari speranţe în ce priveşte fotoliul de primar al Chişinăului.

„Se discută, nouă nu ne merge, partidului nostru, cu alegerile capitalei, noi nu am câştigat niciodată”.

Întrebat pe cine ar vedea la conducerea Primăriei Chişinău, fostul şef al statului spune:

„Eu, ca locuitor al Chişinăului, m-aş debarasa de interesul politic, aici trebuie un gospodar. Uitaţi-vă ce s-a făcut din Chişinăul ăsta. Ce aista e oraş? Asta-i capitală? Aici trebuie un gospodar cu mână de fier. Aici trebuie alte împuterniciri, trebuie de schimbat statutul Chişinăului, că pe cine nu a-i alege, dar cu haita de consilieri, care u interesele lor, nu hotărăşti problema”, spune Voronin, subliniind că Chişinăul are nevoie, în primul rând de arhitecţi specialişti.

Amintim că la anterioarele alegeri, cele parlamentare, care au avut loc la 24 februarie 2019. PCRM a acumulat pe circumscripţia naţională sub 4% din voturi.  Pe circumscripţiile uninominale PCRM nu a înaintat candiaţi.
 
Similare
RECOMANDĂRI