Pavel Filip: Vedem apropierea de UE cu mai puţine declaraţii şi mai multe acţiuni concrete
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pavel Filip: Vedem apropierea de UE cu mai puţine declaraţii şi mai multe acţiuni concrete

Premierul Pavel Filip a participat, în seara zilei de ieri, la recepţia organizată la Chişinău cu ocazia Zilei Europei. Cu acest prilej, prim-ministrul a adresat un mesaj de felicitare tuturor celor care susţin valorile europene, menţionând că UE este cel mai ambiţios proiect de cooperare dintre state.

„Uniunea Europeană înseamnă, în primul rând, democraţie, libertate şi prosperitate. Aşa o privim noi şi aşa ne dorim să construim Republica Moldova - bazată pe aceste valori”, a declarat Pavel Filip.

În context, premierul a exprimat recunoştinţă pentru suportul constant acordat de către UE ţării noastre şi pentru intenţia de a intensifica cooperarea, demonstrată inclusiv în cadrul Consiliului de Asociere RM-UE, din 3 mai curent. „Vedem apropierea cu UE anume aşa – cu mai puţine declaraţii şi fluturări de drapele, dar cu mai multe acţiuni concrete şi rezultate obţinute. Obiectivul ambiţios pe care şi l-a pus din prima zi acest Guvern a fost ca parcursul european al ţării noastre să devină ireversibil. Sunt sigur că deja suntem foarte aproape de acest scop” , a spus prim-ministrul.

La rândul său, şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, Peter Michalkoa apreciat evoluţiile pozitive din ţara noastră: „Rămânem angajaţi în relaţia de asociere politică şi integrare economică cu Republica Moldova şi ne bucurăm de rezultate concrete care subliniază această cooperare”.

Similare