Pavel Filip: „Republica Moldova este în acest moment o ţară polarizată”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pavel Filip: „Republica Moldova este în acest moment o ţară polarizată”

„Republica Moldova este în acest moment o ţară polarizată, în primul rând, la nivel politic, iar acest lucru înseamnă nu doar lipsa unor obiective cu largă susţinere politică, dar şi lipsa de responsabilitate a unora şi disponibilitatea de a arunca ţara în aer, dacă le serveşte intereselor. Deja sunt mesaje în media - e adevărat, firave - despre boicotarea alegerilor, despre nesupunere civică, despre nerespectarea voinţei cetăţenilor”, a declarat Premierul Pavel Filip, într-un interviu acordat pentru AIS MOLDPRES după vizita sa la Bruxelles.

Pavel Filip menţionează că unul din subiectele discutate la Bruxelles a fost alegerile. „Insistăm pe securizarea spaţiului comunicaţional, pentru a preveni situaţii în care oamenii sunt intoxicaţi cu ştiri false, se creează curente de opinie despre teme false, se spun neadevăruri despre ce înseamnă apropierea de Europa”.

Pavel Filip afirmă că „...nimeni nu este mai interesat decât Guvernul să avem alegeri libere şi corecte. Am evocat posibilitatea ca alegerile să fie monitorizate de un număr cât mai mare de observatori internaţionali din organizaţii cu o reputaţie solidă, dar suntem deschişi şi la alte măsuri, atât din partea opoziţiei, cât şi a partenerilor externi. Consolidarea democratică începe cu alegeri corecte, iar noi vrem să arătăm că suntem o democraţie care face progrese solide în direcţia consolidării”.

Similare