Pavel Filip: PDM trebuie să răspundă de ce, cu cele mai multe mandate din istorie, a ajuns în opoziţie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pavel Filip: PDM trebuie să răspundă de ce, cu cele mai multe mandate din istorie, a ajuns în opoziţie

Fostul premier, preşedintele interimar al Partidului Democrat, Pavel Filip, susţine că la Congresul extraordinar al formaţiunii, care va avea loc astăzi, 7 septembrie, PDM trebuie să răspundă la întrebarea de ce, cu cel mai mare număr de mandate în Parlament din istoria sa, PDM a ajuns în opoziţie. De asemenea, democratul spune înainte de Congres că formaţiunea nu se destramă, ci îşi consolidează poziţiile

Pavel Filip spune că trebuie să fie creată o bază pentru PDM pe care în viitor poate fi edificată o construcţie autentic politică. Cei care nu se încadrează în această bază, vor pleca singuri din partid, iar cei care vor fi atraşi de această bază vor veni în formaţiune. „Aici poate fi încadrată şi reforma despre care vorbim în Partidul Democrat”, a declarat preşedintele interimar al formaţiunii în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV.

Potrivit lui, PDM rămâne un partid pro-european cu orientare socială.

Comentatorul politic Corneliu Ciurea consideră că „un capitol” pe care Partidul Democrat nu l-a închis este Vladimir Plahotniuc. Potrivit lui, PDM, la acest congres, trebuie să se comporte aşa încât acest capitol să fie închis. „PDM are acum o problemă de discurs pentru că nu prea ştie ce să facă cu epoca premergătoare: s-o critice sau s-o laude? Să vorbească de greşelile PDM care chipurile au fost făcute, dar nu prea înţelegem care-s sau de proiectele sociale care au fost închise de noua guvernare şi care au ajutat oamenii? Din acest punct de vedere, nici noua guvernare, prin acţiunile ei şovăielnice, nu ajută PDM să treacă de acest capitol”, a declarat Corneliu Ciurea.

Astăzi va avea loc Congresul extraordinar al Partidului Democrat în cadrul căruia va fi ales noul preşedinte al formaţiunii.
Similare
RECOMANDĂRI