Pavel Filip, la recepţia cu ocazia Zilei Europei: Apropierea adevărată de UE se face prin implementarea reformelor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pavel Filip, la recepţia cu ocazia Zilei Europei: Apropierea adevărată de UE se face prin implementarea reformelor

Premierul Pavel Filip a participat, în seara zilei de ieri, la recepţia organizată de către Delegaţia UE în Republica Moldova cu ocazia Zilei Europei. Cu acest prilej, prim-ministrul a adresat un mesaj de felicitare tuturor celor care susţin şi promovează valorile europene, precum: pacea, libertatea, democraţia şi statul de drept.

„Îmi pare bine că am realizat cu toţii că Uniunea Europeană nu este geopolitică şi nu este o idee politică pe care au crescut si au murit partide în Republica Moldova. UE este despre un model de dezvoltare a ţărilor. Şi apropierea noastră de Uniunea Europeană depinde de noi. Ea nu trebuie făcută declarativ. Apropierea adevărată de UE se face prin implementarea reformelor”, a accentuat Pavel Filip.

Totodată, premierul a menţionat că, în acest an, Ziua Europei are o importanţă deosebită pentru ţara noastră datorită celor trei aniversări pe care le marcăm. Se împlinesc 5 ani de la semnarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană,  Acord care a stat la baza programului de guvernare şi a permis demararea mai multor reforme. 5 ani de la liberalizarea regimului de vize cu UE şi 10 ani de la lansarea Parteneriatului Estic. Acest cadru politic oferă celor 6 state - membre posibilitatea de a se apropia mai mult de UE.

Prim-ministrul a mulţumit Uniunii Europene pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova în demersul său european, inclusiv în momentele complicate pentru ţara noastră.

La rândul său, şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, Peter Michalko  a remarcat rezultatele tangibile înregistrate de Republica Moldova urmare a intensificării schimburilor comerciale şi a creşterii investiţiilor, a modernizării economiei şi a instituţiilor statului, precum şi a implementării proiectelor de infrastructură. Oficialul european a menţionat că Uniunea Europeană a fost şi rămâne un vecin apropiat şi un partener deschis şi onest al Republicii Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI