Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pavel Filip la Buxelles: UE nu este o destinaţie, este un drum şi un model de dezvoltare

Viitoarea coaliţie de guvernare de la Chişinău trebuie să fie ferm angajată pe implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Declaraţia aparţine premierului în exerciţiu al Republicii Moldova, Pavel Filip, şi a fost făcută la întrevedere cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Şeful Executivului participă zilele acestea la Bruxelles, la evenimentele consacrate celor zece ani de la iniţiarea Parteneriatului Estic. Premierul Pavel Filip a participat alături ce ceilalţi cinci şefi de stat şi de guvern ai ţărilor din cadrul parteneriatului Estic la mai multe reuniuni de nivel înalt. La întrevederea cu preşedintele Consiliului Uniunii Europene, Pavel Filip a anunţat că prioritatea strategică a Republicii Moldova este implementarea Acordului de Asociere.

Mai mult, premierul în exerciţiu şi-a exprimat speranţa că Parteneriatul Estic va oferi Republicii Moldova posibilitatea de a se regăsi, într-un viitor previzibil, în marea comunitate europeană.

Parteneriatul Estic reprezintă o iniţiativă de consolidare şi aprofundare a cooperării Uniunii Europene cu şase state din vecinătatea estică: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina. Dintre acestea doar Republica Moldova, Georgia şi Ucraina au ales semnarea Acordurilor de Asociere şi îndeplinirea tuturor condiţionalităţilor pentru a obţine regim liberalizat de vize.
 
Similare
RECOMANDĂRI