Pavel Filip, despre agenda de reforme pentru anul 2018
Sursa foto:Realitatea.md Vizualizari:

Pavel Filip, despre agenda de reforme pentru anul 2018

În anul 2018 sunt foarte multe lucruri de realizat şi agenda de reforme este una foarte ambiţioasă. Declaraţia a fost făcută de premierul Pavel Filip într-un interviu acordat pentru postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

Premierul susţine că în pofida faptului că anul curent este unul electoral, cabinetul de miniştri îşi doreşte să se mişte cu viteză dublă spre implementarea reformelor. Potrivit lui, remanierile care s-au făcut în Guvern sunt foarte importante în primul rând pentru a ţine executivul mai departe de campania electorală de anul curent. Pavel Filip spune că are asigurări din partea majorităţii parlamentare că în 2018 Guvernul va fi ţinut departe de disputele politice.

Şeful cabinetului de miniştri spune că anul 2017 a adus creştere economică, lucru care a favorizat sporirea investiţiilor publice şi investiţiilor sociale. De asemenea, s-a înregistrat un progres pe exterior. „Am restabilit relaţii absolut bune cu partenerii noştri de dezvoltare, vorbesc aici în primul rând de Uniunea Europeană, dar şi cu partenerii noştri financiari externi – Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional. Chiar îmi pare bine că în decembrie 2017 am reuşit în primul rând să semnăm Acordul pentru asistenţa macrofinanciară, pe de o parte, iar, pe de altă parte, tot în această perioadă, am avut o evaluare pozitivă din partea Fondului Monetar Internaţional”, a afirmat şeful executivului.

De asemenea, Pavel Filip a menţionat faptul că Delegaţia Uniunii Europene a anunţat debursarea banilor pentru cinci programe evaluate pentru care vor fi oferite peste 36 de milioane de euro.
Similare