Pavel Filip continuă să spună că actuala guvernare este cea care a uzurpat puterea în stat. Dosarul Procuraturii - „o nouă încercare de intimidare a PD-ului”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pavel Filip continuă să spună că actuala guvernare este cea care a uzurpat puterea în stat. Dosarul Procuraturii - „o nouă încercare de intimidare a PD-ului”

Fostul premier Pavel Filip spune că dosarul penal pentru uzurparea puterii în stat, despre deschiderea căruia a anunţat astăzi Procuratura, este un dosar „fără substanţă, fără motive reale” şi că este „o nouă încercare de intimidare a Partidului Democrat.

Mai mult, într-o postare pe Facebook, acesta spune: „Culmea, acest dosar vine din partea celor care au uzurpat puterea. Ei sunt cei care au venit la putere încălcând legea, noi am cedat puterea paşnic, lucru recunoscut de partenerii externi”.

„Ridică semne de întrebare şi felul în care a fost deschis acest dosar. Întâi Procuratura a refuzat să pornească urmărirea penală. Ulterior, la câteva zile după ce actuala guvernare şi-a instalat propriul procuror, dosarul este pornit. Actuala guvernare nici măcar nu mai mimează independenţa politică a procuraturii, liderul unui partid aflat la guvernare s-a lăudat deja că acest dosar este meritul lui, confirmând, de fapt, că este vorba despre un dosar politic.

Desigur că e ridicol şi toţi înţeleg că nu e nimic altceva decât persecuţie politică, vânătoare de vrăjitoare. Încearcă să ne sperie, să ne intimideze, să ne reducă la tăcere, mai ales în ajun de alegeri. Însă echipa PD este puternică, avem mulţi oameni buni şi vom rezista. Iată de ce ne-am adresat şi comunităţii internaţionale să oprească acest dezmăţ şi aceste abuzuri”, mai spune Filip.

TVR MOLDOVA aminteşte că  Guvernul Maia Sandu a fost investit la 8 iunie 2019, însă, Partidul Democrat a anunţat abia la 14 iunie că cedează, în mod paşnic, puterea. Până atunci, Guvernul Filip a refuzat să elibereze clădirea Guvernului şi a ministerelor, nerecunoscând noua conducere şi Parlamentul din actuala legislatură şi continuându-şi activitatea în mod normalm convocându-se în şedinţe, şi aprobând hotărâri (hotărârea de transferare a sediului Ambasadei Republicii Moldova din Statul Israel din Tel Aviv în Ierusalim şi aprobarea semnării Acordului cu privirea la vânzarea terenului pentru construcţia Ambasadei SUA în Republica Moldova).

Guvernarea PD se baza pe deciziile Curţii Constituţionale, în care Parlamentul actual a fost declarat nelegitim, decizie revăzută ulterior de CC, fiind recunoscută legimitatea Guvernului Sandu.

Totodată, amintim că 

aminteşte că Partidul Democrat a lansat astăzi un apel adresat misiunilor diplomatice şi comunităţii internaţionale, în care a reclamat un şir de abuzuri şi presiuni ale noii guvernări.

Citeşte şi:
 

Prin dispoziţia noului procuror general interimar, Procuratura a iniţiat o cauză penală pe faptul uzurpării puterii de stat


Andrei Năstase după ce Procuratura a dechis dosar penal pe faptul uzurpării puterii de stat: „Castelul din cărţi de joc construit de Plahotniuc începe să se prăbuşească!”

Similare
RECOMANDĂRI