Pavel Filip, către delegaţia PE: „Depolitizarea nu trebuie să însemne subordonarea instituţiilor statului actualei majorităţi parlamentare”
Sursa foto:pdm.md Vizualizari:

Pavel Filip, către delegaţia PE: „Depolitizarea nu trebuie să însemne subordonarea instituţiilor statului actualei majorităţi parlamentare”

„Depolitizarea nu trebuie să însemne subordonarea instituţiilor statului actualei majorităţi parlamentare”. Este declaraţia făcută de către fostul prim-ministru şi actualul lider al fracţiunii democrate din Parlament, Pavel Filip, în cadrul întrevederii cu delegaţia Parlamentului European.

Pavel Filip a menţionat că PDM va face opoziţie activă şi constructivă faţă de actuala de guvernare, susţinând proiectele ce ţin de implementarea Acordului de Asociere cu UE, dar şi iniţiativele care sunt în beneficiul cetăţenilor şi al ţării.

Totodată, preşedintele fracţiunii PDM a spus că îşi doreşte o atitudine echilibrată şi corectă din partea guvernării, nu una bazată pe emoţii şi răzbunare. 

De cealaltă parte, vicepreşedinta Parlamentului European Heidi Hautala, spune că a subliniat în cadrul întâlnirii cu Pavel Filip că opoziţia trebuie să fie una constructivă, iar prin asta, să fie de ajutor guvernării.

„Pentru un prim-ministru să devină liderul opoziţiei în Parlament este o mare schimbare, dar crede că Pavel Filip se obişnuieşte cu noul său rol. Am împărtăşit poziţia că opoziţia poate fi constructivă, iar asta poate ajuta Guvernul să guverneze mai bine”, a declarat Heidi Hautala, în cadrul unui briefing de presă.

Amintim că tot astăzi, delegaţia Parlamentului European a subliniat că Guvernul Filip nu a fost capabil în trei ani să absoarbă nici măcar o singură tranşă din suportul de 100 de milioane de euro oferite de UE, iar dacă Guvernul Sandu va fi lăsat să-şi facă treaba, ar putea să reuşească  într-un an sa absoarbă toate cele trei tranşe. 
 

Delegaţia Parlamentului European: Guvernul Sandu ar putea obţine, într-un an, toate cele trei tranşe din cele 100 de milioane de euro

 

Vicepreşedintele PE, în discuţii cu Maia Sandu: „Acum chiar vedem premise pentru o schimbare în interesul cetăţenilor”


 
Similare
RECOMANDĂRI