Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pavel Filip acuză că Vladimir Cebotari şi Marina Tauber încearcă să convingă democraţii să părăsească PD-ul

Preţul pentru trădarea partidului în cazul unui deputat a crescut tot mai mult în Republica Moldova. Preşedintele PD, Pavel Filip susţine că este o adevărată vânătoare a deputaţilor democraţi. El susţine că membrii partidului sunt convinşi să trădeze în favoarea grupului Pro Moldova sau a Partidului Şor contra unor sume impresionate. PDM va înregistra în Parlament un proiect de hotărâre prin care să se condamne acţiunile de corupere a deputaţilor şi traseismul politic.

Pavel Filip a dat şi nume. Cei care ar fi delegaţi să îi corupă pe deputaţii democraţi ar fi Vladimir Cebotari de la Pro Moldova şi Marina Tauber de la Partidul Şor. Filip susţine că unii membri ar fi acceptat deja propunerile.

PAVEL FILIP, lider PDM: „Au început să curgă ofertele pentru deputaţi, primari, consilieri, fără număr: câteva sute de mii ca să treci la Candu, ceva mai mult ca să treci la grupul Şor, de parcă ar exista vreo diferenţă. Zilnic, primarii, consilierii, deputaţii noştri au fost terorizaţi cu sume grase să părăsească partidul şi să se alăture la una dintre aceste două organizaţii, care, de fapt, sunt acelaşi grup. Unii, mai slabi de fire, au lăsat echipele din teritoriu, au luat banii şi au plecat. Dacă până acum vorbeam de oferte de sute de mii, iată că zilele acestea disperarea a ajuns şi la şase zerouri”.

De cealaltă parte, Vladimir Cebotari neagă acuzaţiile şi îi recomandă fostului său coleg de partid să nu caute vinovaţi în afară, dacă lucrurile merg rău în interiorul formaţiunii.

 VLADIMIR CEBOTARI, deputat Pro Moldova: „PD deja s-a încurcat singur în acţiunile lor, mai ales cineva din PD, şi imi pare foarte rău că ei coboară atât de jos, dar singura mea rugăminte e ca să nu se agaţe de noi în încercarea de a ne trage în jos. Dacă lucrurile merg rău în PD şi în ce face conducerea PD să nu încerce să dea vina în alte părţi.

Marina Tauber ne-a declarat că discută întradevăr cu mai mulţi colegi din Parlament iar acest lucru este legal. Cât despre bani, Tauber susţine că sumele menţionate de liderul PD sunt nereale.

MARINA TAUBER, deputat Partidul Şor: „Domnul Filip şi PD practic deja nu mai există.”

Coaliţia PDM-PSRM are 54 de deputaţi şi dacă pleacă patru dintre ei, majoritatea parlamentară se dizolvă. Socialiştii au acum 37 de fotolii asigurate iar PDM a rămas cu 17 deşi a intrat în Parlament cu 30 de mandate.
Similare
RECOMANDĂRI