Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Patru partide ar accede în viitorul Parlament, dar niciuna nu ar putea guverna

În Legislativ ar accede patru partide politice, asta dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, arată rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Asociaţia Demografilor şi Sociologilor din Moldova.

Astfel, în Parlament s-ar regăsi Partidul Socialiştilor, care ar acumula 37,2% din voturi, Partidul „Platforma DA” pentru care ar vota aproape 12%, Partidul Democrat ar aduna  10,1% din sufragii, iar Partidul „Acţiune şi Solidaritate” pentru care şi-ar da votul 8,3% din cei decişi să meargă la vot.

Doar 56,4% dintre respondenţii care au participat la sondaj au afirmat că vor merge la vot, 24,9% nu sunt încă pe deplin hotărâţi şi afirmă că probabil vor merge, în timp ce 5,2% dintre cetăţeni sunt ferm convinşi că nu vor participa la alegerile parlamentare.

La capitolul încredere în politicieni, pe primul loc, potrivit sondajului, s-ar clasa Igor Dodon, 26,7%, urmat de Pavel Filip cu 7,5%, Andrei Năstase cu 6,2%, iar Maia Sandu se bucură de încrederea a 2,9% din alegători.

Sondajul Asociaţiei Demografilor şi Sociologilor din Moldova a fost realizat în perioada 26 iunie – 7 iulie, pe un eşantion de 1195 respondenţi, în 81 de localităţi, cu o marjă de eroare de +/- 3%.

Similare
RECOMANDĂRI