Patru fracţiuni au părăsit sala de şedinţă a Parlamentului, nemulţumite de majoritatea parlamentară
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Patru fracţiuni au părăsit sala de şedinţă a Parlamentului, nemulţumite de majoritatea parlamentară

Deputaţii fracţiunilor Partidului Socialiştilor, Partidului Liberal Democrat, Partidului Comuniştilor şi Partidului Liberal au părăsit joi, 26 iulie, sala de şedinţe a Parlamentului. Aceştia s-au declarat nemulţumiţi că majoritatea parlamentară nu a luat în considerare propunerile lor la ordinea de zi, transmite IPN.

Preşedintele Fracţiunii PSRM Zinaida Greceanîi a declarat că deputaţii socialiştii merg în teritoriu la întâlnire cu cetăţenii pentru a le vorbi despre inacţiunile majorităţii parlamentare şi despre cum propunerile opoziţiei, care  sunt în interesul cetăţenilor, nu sunt luate în considerare.

Invocând aceleaşi motive, pe rând au părăsit sala de şedinţe deputaţii fracţiunilor PLDM, PCRM şi PL.

„Fracţiunea noastră a propus la începutul şedinţei excluderea din ordinea de zi de astăzi a trei proiecte, inclusiv declararea voluntară şi stimularea fiscală, pentru că proiectele nu au trecut procedura regulamentară. În 2016 un asemenea proiect a fost calificat de către Centrul Naţional Anticorupţie drept o schemă de spălare a banilor de provenienţă frauduloasă. În semn de protest, fracţiunea PLDM părăseşte şedinţa”, a spus Iurie Ţap, deputat PLDM.

„Opiniile noastre nu sunt luate în considerare şi în legătură cu aceasta şi noi ne ducem din sală. Deja faceţi ce doriţi să faceţi în Republica Moldova”, a spus liderul PCRM, Vladimir Voronin

Deputata PL Alina Zotea a comunicat că deputaţii fracţiunii liberale părăsesc sala de şedinţe nemulţumiţi că majoritatea parlamentară nu a susţinut propunerea colegilor din fracţiune de a exclude proiectele de reformă fiscală propuse recent de către actuala guvernare. „Ceea ce faceţi astăzi este o gravă încălcare”, a spus deputata.

„Astăzi în Parlament se va discuta reforma fiscală al cărei scop principal este creşterea veniturilor populaţiei prin scăderea impozitelor şi dublarea scutirilor, în aşa fel încât să nu să se mai impoziteze nici minimul de existenţă şi multe alte elemente”, a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. „Pe lângă acest subiect foarte important, care este aşteptat de toată ţara, e vorba de liberalizări mai multe pentru mediul de afaceri”, a adăugat şeful legislativului.

Şedinţa a continuat cu deputaţii din fracţiunea majoritară, fără a fi precizat numărul acestora în sală.

Similare
RECOMANDĂRI