Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

PAS vrea ca activitatea deputaţilor să fie la vedere

Mai multă transparenţă în activitatea Parlamentului. Un proiect de modificare a regulamentului Legislativului prevede ca amendamentele, interpelările, întrebările şi răspunsurile deputaţilor să fie publicate pe site-ul oficial al instituţiei.

Deputaţii PAS, care sunt şi autorii proiectului, spun că astfel cetăţenii, prin intermediul presei, vor înţelege mai uşor activitatea legislatorilor.

Deputaţii PAS propun ca toate intervenţiile şi discursurile de la tribuna Parlamentului să fie publicate pe site-ul instituţiei. În plus, odată cu publicarea amendamentelor la proiectele de lege, să fie anexată şi lista autorilor.

„Astfel noi ne trezim cu diferite modificări – minune, după prima lectura a proiectului de lege care este votat în parlament, în lectura a doua este votat deja cu anumite amendamente şi noi nu ştim cine sunt deputaţii care propun aceste amendamente. Ceea ce ne propunem noi este ca pe pagina parlamentului să fie indicaţi autorii amendamentelor”, a declarat Lilian Carp.

Deputaţii PAS spun că-şi doresc astfel să preia din experienţa României şi să transparentizeze procesul legislativ.

„Dacă accesaţi site-ului senatului sau al camerei deputaţilor veţi putea vedea fiecare activitate a fiecărui deputat în parte. Parlamentul trebuie să tindă spre o transparentizarea activităţii sale. Trebuie să creeze o legătură mai bună cu alegătorii, cu cetăţenii pe care-i reprezintă”, a spus Galina Sajin.

După înregistrare, proiectul de lege va fi dezbătut în comisiile parlamentare, iar ulterior va fi supus dezbaterilor şi în plenul Legislativului. Pentru a intra în vigoare documentul trebuie să fie votat de cel puţin 51 de deputaţi.
 
Similare
RECOMANDĂRI