PAS vine cu explicaţii despre excluderea lui Grigore Cobzac şi Marcel Petruşan din partid
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

PAS vine cu explicaţii despre excluderea lui Grigore Cobzac şi Marcel Petruşan din partid

Partidul Acţiune şi Solidaritate susţine că decizia de a-i exclude din partid pe Grigore Cobzac şi Marcel Petruşan (preşedintele organizaţiei locale Hînceşti) au fost luate în cadrul şedinţei de joi a Biroului Permanent Naţional PAS, cu majoritate de voturi. Despre aceasta se anunţă în cadrul unui comunicat de presă, publicat pe pagina PAS.

În comunicat se spune că decizia de excludere a acestora din Partid a fost luată după ce „toate încercările de a soluţiona amiabil situaţia încălcării Statului PAS au eşuat”.

Partidul mai spune că cei doi, Grigore Cobzac, au încălcat prevederile art.57 alin.(5) din Statutul PAS, care spune că „Deciziile Consiliului Politic Naţional sunt obligatorii pentru toate structurile Partidului şi pentru toţi membrii acestuia”, iar decizia de excludere acestora a fost luată în temeiul art.66 alin.(2) lit.j) din Statutul PAS, care prevede: „în cazurile de încălcare flagrantă a prezentului Statut, decide excluderea din partid a oricărui membru, indiferent de apartenenţa acestuia la o Organizaţie Locală sau Teritorială”.

Amintim că, la 18 ianuarie,  Consiliul Politic Naţional al PAS a decis să o înainteze pe Olesea Stamate drept candidatul PAS la funcţia de deputat în Parlament în circumscripţia uninominală or.Hînceşti, nr.38.

Peste câteva zile, membrul PAS Grigore Cobzac a anunţat că va candida independent pe circumscripţia uninominală nr. 38 Hînceşti. 

Ieri, Grigore Cobzac a anunţat în cadrul unei emisiuni televizate că a fost exclus din partid. 

De menţionat că Marcel Petruşan, Preşedintele organizaţiei locale Hînceşti a anunţat că va susţine candidatura lui Grigore Cobzac la alegerile din circumscripţia Hînceşti, şi nu pe Olesea Stamate. 
 
Similare
RECOMANDĂRI