PAS lansează campania „Protejaţi medicii! Salvaţi oamenii!”
Sursa foto:PAS Vizualizari:

PAS lansează campania „Protejaţi medicii! Salvaţi oamenii!”

Partidul Acţiune şi Solidaritate anunţă despre lansarea campaniei „Protejaţi medicii! Salvaţi oamenii!”. Aceasta vine în contextul în care medicii din R. Moldova sunt în pericol, în plină pandemie de coronavirus, spun cei din PAS. Prin intermediul campaniei, PAS solicită şi face un apel către cetăţeni să solicite autorităţilor să aloce suficiente resurse pentru protejarea lucrătorilor medicali.

„Ca să ne facem auziţi de autorităţi, toţi cei care #StauAcasă, haideţi să afişăm la geamuri mesajul „Protejaţi medicii! Salvaţi oamenii!”. Să ne audă şi cei care, temporar, administrează banii poporului şi care întârzie să cumpere echipamente de protecţie pentru lucrătorii medicali”, se spune în mesajul PAS.

Amintim că în Republica Moldova,  numărul lucrătorilor medicali infectaţi cu COVID-19 a ajuns la cifra de 257.  Numărul lucrătorilor medicali care au pierdut lupta cu viaţa din cauza coronavirusului a ajuns la 3.

De asemenea, mai mulţi medici, unii sub protecţia anonimatului, au declarat presei că nu au suficiente măşti pentru a se proteja de virus.

Similare
RECOMANDĂRI