Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

PAS este gata să-şi asume guvernarea

Liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Igor Grosu, spune că formaţiunea pe care o conduce este gata să-şi asume guvernarea imediat după validarea alegerilor. Există deja o listă a cabinetului de miniştri şi mai multe candidaturi pentru funcţia de prim-ministru. Preşedintele PSRM şi-a recunoscut înfângerea în alegeri dar spune că vă urmări din opoziţie îndeplinirea promisiunilor electorale.

Igor Grosu are deja o listă de priorităţi dar şi o listă a noilor miniştrilor.

IGOR GROSU preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate: Suntem gata să numim un nou guvern şi să prezentăm publicului un plan de guvernare pentru următorii 4 ani. „Avem câte priorităţi: - curăţarea justiţiei şi lupta cu corupţia. Atragerea investiţiilor şi fondurilor europene.  Confiscarea averilor hoţilor.
După validarea alegerilor  vom veni cu garnitura guvernamentală. Avem mai multă lume bună pe care o să o prezentăm şi o să aflaţi la momentul potrivit.

PAS face apel către specialiştii din Republica Moldova, dar şi din diaspora, să se implice în procesul de guvernare şi chiar îi îndeamnă să-şi trimită CV-urile pe platforma http://diasporaconnect.md.

În faţa jurnaliştilor a venit şi preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon care şi-a recunoscut  înfrângerea în alegeri.

IGOR DODON, preşedinte PSRM: Eu vreau să felicit PAS şi pe dna Maia Sandu pentru rezultatul obţinut. Au tot Parlament, Guvern, Curtea Constituţională, e un fel de stat captiv, dar din alt punct de vedere. Noi vom fi în opoziţie, bine pregătită, profesionistă, responsabilă şi vom urmărit atent ca ei să-şi îndeplinească promisiunile electorale."

Preşedintele Partidului Politic Şor a mărturisit că îşi asumă vina pentru rezultatul modest la alegerile parlamentare. Cu toate acestea, rămâne la fel de visător.

ILAN ŞOR  preşedintele Partidului Politic Şor: Pe cine învinuiesc pentru rezultat? Pe mine, probabil e rateul meu, ceva nu am luat în calcul. Probabil, mi-am construit greşit strategia. Eu am continui să fac din Orhei, Monaco, dar deja nu sunt departe de el, puteţi să vă convingeţi deja de acest lucru.

Ilan Şor este fugit din Republica Moldova iar pe numele lui este un mandat de urmărire internaţional.
Similare
RECOMANDĂRI