PAS alocă 60.000 de lei din Fondul Solidarităţii, pentru testarea medicilor de la terapie intensivă care îngrijesc de pacienţii cu COVID
Vizualizari:

PAS alocă 60.000 de lei din Fondul Solidarităţii, pentru testarea medicilor de la terapie intensivă care îngrijesc de pacienţii cu COVID

Partidul Acţiune şi Solidaritate a aprobat astăzi, 13 aprilie, alocarea a 60.000 de lei pentru testarea personalului medical de terapie intensivă care oferă îngrijiri pacienţilor critici cu COVID-19. Banii au fost acumulaţi în Fondul Solidarităţii, lansat de PAS, în baza donaţiilor făcute de cetăţeni.

Fondurile vor fi administrate de către Fundaţia Medicală „Valeriu Ghereg” ( www.viamed.md) – o asociaţie a medicilor de terapie intensivă care promovează bunele practici din domeniul reanimatologiei şi anesteziologiei.

Este cea mai recentă acţiune iniţiată de PAS în susţinerea personalului medical aflat în lupta cu virusul pandemic. De la începutul crizei, PAS a alocat 617.300 lei din Fondul Solidarităţii pentru livrarea echipamentelor de protecţie către spitalele raionale şi autorităţile publice locale din toată ţara, dar şi pentru livrarea pachetelor alimentare persoanelor vulnerabile. 

„Întreaga ţară este alături de personalul medical şi s-a unit pentru a da o mână de ajutor– prin donaţii, prin mâncare, prin echipamente. Dragi medici, asistenţi medicali, şoferi de ambulanţe, felceri, toţi cei care acum salvează vieţi – noi vă mulţumim şi promitem să continuăm să fim alături de voi pe toate căile”, a declarat Maia Sandu, preşedinte PAS.

PAS anunţă că în ultimele două săptămâni, în Fondul Solidarităţii s-au strâns aproape 230.000 lei de la peste 80 donatori.

Similare
RECOMANDĂRI