PAS a depus o sesizare la Procuratura Generală împotriva şefului CA
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

PAS a depus o sesizare la Procuratura Generală împotriva şefului CA

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) a depus o sesizare la Procuratura Generală împotriva sefului Consiliului Audiovizualului (CA), Dragoş Vicol. Despre acest lucru anunţă formaţiunea politică într-o postare pe o reţea de socializare.

"PAS a depus o sesizare la Procuratura Generală împotriva sefului CA Dragoş Vicol, în legătură cu emiterea de către acesta a Dispoziţiei sfidătoare şi ilegale din 24 martie 2020 prin care instituie, de facto, cenzura în Republica Moldova. În sesizare solicităm Procuraturii să investigheze faptele lui Vicol în temeiul articolului 328 din Codul Penal „Excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu”, infracţiune ce este pasibilă cu 6-10 ani de privaţiune de libertate şi interdicţia de a ocupa o funcţie publică timp de 10-15 ani. Nimeni nu are dreptul să încalce drepturile fundamentale ale democraţiei, mai ales în aceste momente grele pentru Republica Moldova şi întreaga lume", susţine PAS.

Amintim că CA a emis o dispoziţie pentru furnizorii de servicii media audiovizuale în contextul stării de urgenţă instituite în Republica Moldova. Subiectul a stârnit discuţii aprinse în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI