Partidul Politic „ŞOR” nu a fost înregistrat la CEC în cursa electorală
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Partidul Politic „ŞOR” nu a fost înregistrat la CEC în cursa electorală

Partidul Politic ŞOR nu a fost înregistrat deocamdată în cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.  Decizia de înregistrare a candidaţilor ŞOR pentru circumscripţia naţională nu a întrunit numărul necesar de voturi din partea membrilor CEC pentru a fi aprobată.

Partidul ŞOR nu a fost înregistrat din cauza nerespectării propriului statut a partidului, şi anume procedurile ce ţin de desemnarea şi aprobarea listei candidaţilor, a explicat preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu.

Totuşi, decizia nu este una definitivă:

„Ţinând cont de reglementările legale, partidul poate corecta aceste erori, şi veni cu o altă cerere de examinare a acestui subiect.  La următoarea şedinţă acest subiect va fi examinat si va fi iarăşi discutată înregistrarea sau neînregistrarea în cursa electorală, ţinând cont de înlăturarea erorilor”, a spune Russu. 

În lista partidului au fost înaintaţi 51 d epersoane, în capul listei fiind liderul paridului, Ilan Şor. De altfel, partidul a respectat cota de 40% egalitate de gen, iar în mare parte, CEC nu a avut obiecţii la dosarul depus de partid, mai spune preşedinta CEC.

Amintim că până acum, patru concurenţi au fost înregistraţi de către Comisia Electorală Centrală pentru a participa la alegerile parlamentare din 24 februarie. Este vorba de PDM, Blocul Electoral ACUM, PSRM şi PCRM.
 
Similare
RECOMANDĂRI