Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr a decis pe cine va susţine la alegerile parţiale din circumscripţia 38, Hînceşti
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr a decis pe cine va susţine la alegerile parţiale din circumscripţia 38, Hînceşti

Biroul politic naţional al Partidului Politici Platforma Demnitate şi Adevăr a decis care dintre candidaţii înscrişi în cursa pentru alegerile parlamentare parţiale din circumscripţia 38, Hînceşti, merită să fie susţinut.

,,Urmare a consultărilor interne, în special a structurilor locale şi a consiliului politic al OT Hânceşti, Biroul Politic Naţional al Platformei Demnitate şi Adevăr a decis astăzi să acorde susţinere electorală candidatului independent Grigore Cobzac în alegerile parlamentare noi din circumscripţia 38. Decizia partidului nostru are la bază o reflecţie temeinică şi asumată", se arată într-un comunicat emis de PPDA.

Potrivit documentului, până în prezent, Platforma Demnitate şi Adevăr a făcut absolut totul pentru identificarea unui candidat comun ne-afiliat politic, care ar fi reprezentat forţele proeuropene şi naţionale, ca un prim test pentru marile bătălii politice ale anului 2020.

,,Platforma DA este fidelă principiilor sale şi a decis să nu-şi lanseze propriul candidat în aceste alegeri, chemând la unitatea tuturor forţelor democratice de centru-dreapta, care trebuie să învingă în această circumscripţie. Platforma Demnitate şi Adevăr nu poate ignora faptul că Grigore Cobzac a fost candidatul comun al forţelor antioligarhice în alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 în circumscripţia nr. 38 şi în condiţiile unui scrutin neliber şi inegal a avut sprijinul popular, obţinănd locul doi cu peste 33 % de voturile exprimate în cadrul scrutinului. Candidatul Grigore Cobzac este originar din raionul Hânceşti", se mai spune în comunicat.

Platforma Demnitate şi Adevăr consideră că miza adevărată a scrutinului din circumscripţia 38 este crearea condiţiilor necesare şi suficiente pentru o mişcare de unitate a forţelor de centru-dreapta. PPDA mai îndeamnă toţi alegătorii din raza circumscripţiei 38 să iasă masiv la vot pe data de 15 martie şi să susţină candidatura  lui Grigore Cobzac.

Amintim că Partidul Acţiune şi Solidaritate condus de fostul premier Maia Sandu a decis înaintarea fosyului ministru al Justiţiei Olesea Stamate pe circumscripţia 38.

Grigore Cobzac mai este susţinut în aceste alegeri şi de către Partidul Unităţii Naţionale condus de Octavian Ţîcu.
 
Similare
RECOMANDĂRI