Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr a cheltuit peste 220 de mii de lei în jumătate de an
Sursa foto:BreakingNews.md Vizualizari:

Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr a cheltuit peste 220 de mii de lei în jumătate de an

În primul semestru al anului 2018, Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr a cheltuit 221.775 de lei. Cele mai mari surse financiare fiind alocate pentru promovarea în presă şi pentru materialele promoţionale.

Potrivit raportului financiar, PPDA a primit în prima jumătate a anului 2018 aproximativ 78 de mii de lei din bugetul de stat, peste 91 de mii de lei din donaţii şi aproximativ 32 de mii de lei din donaţii sub alte forme. Totodată, la începutul anului 2018, în bugetul partidului se mai numărau aproape 11 mii de lei. Cei 14 mii de membri ai partidului au achitat cotizaţii în mărime de aproape 10 mii de lei, scrie Ziarul de Gardă.
 
În cele şase luni, PPDA a cheltuit peste 93 de mii de lei pentru promovare, iar aproximativ 85 de mii de lei au fost alocate pentru cheltuielile de întreţinere a sediilor. Pentru cheltuielile de birotică au fost investiţi 21,5 mii de lei, iar pentru telecomunicaţii – 6,5 mii de lei. Investiţiile în bunuri mobile şi imobile au costat partidul aproape 15 mii de lei.
 
Cu toate acestea, PPDA nu declară niciun leu pentru cheltuielile de personal, pentru deplasările în ţară şi în străinătate, sau pentru organizarea întrunirilor şi a manifestaţiilor publice.
 
Omul de afaceri Alexandru Machedon a fost lider la capitolul donaţii pentru PPDA. El a donat aproximativ 57 de mii de lei. Machedon a fost şeful staff-ului electoral al liderului PPDA în campania electorală. Celelalte donaţii pentru partid au fost în sume mai mici, variind de la 200 de lei până la cinci mii de lei. Lista donatorilor poate fi analizată, accesând link-ul următor.
Similare
RECOMANDĂRI