Partidul Liberal condamnă discursul lui Dodon la ONU
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Partidul Liberal condamnă discursul lui Dodon la ONU

Partidul Liberal condamnă discursul lui Igor Dodon la ONU, în calitate de vasal al Federaţiei Ruse şi cataloghează declaraţiile de disociere ale Guvernului drept unele duplicitare şi false.

Partidul Liberal cere demisia întregii guvernări şi declanşarea alegerilor anticipate. Decizia a fost luată în urma discursului rostit de  Dodon la  ONU.

„La Adunarea Generală a ONU, dat fiind faptul că RM este (încă) republică parlamentară şi ar fi trebuit să fie reprezentată la acest for internaţional de către premierul Maia Sandu, aceasta l-a împuternicit pe Dodon să participe la cea de-a 74-a sesiune, pe motiv că ”Guvernul este mult mai ocupat”.
Folosindu-se de această imensă oportunitate, pentru care Guvernul a arătat dezinteres total, de la tribuna ONU, Dodon a rostit un discurs împregnat de teze sovietice şi manipulatoare a la Kremlin ”precum că vrea o Europă unită de la Lisabona până la Vladivostok”, se arată într-un comunicat emis de Partidul Liberal.

Potrivit membrilor PL, Dodon a demonstrat încă o dată că este un agent şi un promotor al politicii imperialiste al FR în RM, apărător fervent al minorităţilor etnice ce vorbesc limba rusă, prin declaraţiile sale precum că: ”Republica Moldova este un stat multietnic în care convieţuiesc reprezentanţi a circa 125 de etnii. O treime din populaţie se autodefinesc ca fiind vorbitori de limba rusă.”

Mai mult decât atât, acesta a ţinut un discurs şi în limba rusă, elogiind faptul că ”limba rusă este limbă de comunicare interetnică în RM”, ceea ce este catalogat de către Partidul Liberal drept un fals. 

Despre discursul preşedintelui, liberalii spun că este unul primitiv, este un act ruşinos, care a prejudiciat imaginea RM pe plan internaţional. Mai mult, aceştia consideră că pentru asemenea fapte, Igor Dodon trebuie să fie declarat trădător de stat şi să fie demis prin impeachement.

Amintim că Igor Dodon a ţinut un discurs în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale.

Similare
RECOMANDĂRI