Partidul Democrat ar putea obţine funcţia de prim-ministru sau de preşedinte al Parlamentului. Declaraţiile lui Dumitru Diacov
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Partidul Democrat ar putea obţine funcţia de prim-ministru sau de preşedinte al Parlamentului. Declaraţiile lui Dumitru Diacov

Partidul Democrat ar putea obţine funcţia de prim-ministru ori funcţia de preşedinte al Parlamentului. Asta însă, după alegerile prezidenţiale. Cel puţin asta constituie una din înţelegerile dintre PD şi PSRM, oficializată astăzi prin intermediul unui Acord.

În cadrul emisiunii Punctul pe AZi, preşedintele de onoare a fost întrebat dacă în cadrul negocierilor cu PSRM a pretins la vreo funcţie de conducere în stat, în contextul în care, în prezent, şi funcţia de preşedinte al Parlamentului, şi funcţia de preşedinte de ţară, şi funcţia de premier aparţin socialiştilor. 

„Problema este că noi am intrat în guvernare într-un moment foarte responsabil, dar şi într-un moment în care există acest echilibru foarte firav. În acord este o propoziţie că PD-ului  îi va reveni una din funcţii imediat după alegerile prezidenţiale”, a declarat Dumitru Diacov în platoul TVR MOLDOVA. 

Amintim că PD şi PSRM au anunţat astăzi că au ajuns la o înţelegere în vederea creării unei coaliţii de guvernare. 
 

PDM pretinde la 5 fotolii din Guvern, după semnarea Acordului cu PSRM. Cine sunt candidaţii

 

Deputat: PDM îşi vede visul împlinit de a reveni la putere. Preşedintele Dodon câştigă un armistiţiu


 
Similare
RECOMANDĂRI