Partidul Acţiune şi Solidaritate: Plahotniuc reconfirmă alianţa PDM-PSRM la alegeri
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Partidul Acţiune şi Solidaritate: Plahotniuc reconfirmă alianţa PDM-PSRM la alegeri

Partidul Acţiune şi Solidaritate califică declaraţiile liderului Partidului Democrat precum că PDM este gata să susţină un candidat unic al partidelor pro-europene şi de dreapta, ca fiind mincinoase. PAS consideră că Vlad Plahotniuc, prin declaraţiile sale, reconfirmă alianţa PDM-PSRM la alegeri.

„Conducerea PDM-ului, respectând tradiţia de a susţine candidatul socialiştilor, vrea, şi de această dată, să îl facă câştigător pe Ceban (n.r. Ion Ceban, liderul fracţiunii PSRM în CMC) sau pe oricine va fi candidatul PSRM la primărie. Declaraţiile lor sunt mincinoase, fapt demonstrat în campania prezidenţială, când au vrut să ponegrească candidatul unic pro-european prin susţinerea lor toxică, în realitate sprijinindu-l pe Dodon cu toată maşinăria lor administrativă şi mediatică”, menţionează PAS.

Formaţiunea mai menţionează că nu negociază cu PDM nici pe acest subiect, nici pe altele, poziţie anunţată de nenumărate ori şi cu diverse ocazii. PAS reaminteşte că „decizia de a nu purta negocieri şi de a nu coopera cu PDM şi PSRM, vinovaţi de dezastrul din ţară, a fost adoptată la Congresul Partidului Acţiune şi Solidaritate din 10 septembrie 2017”, scrie IPN.

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat marţi, 6 martie, că formaţiunea nu va avea un candidat propriu la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, dar este gata să susţină un candidat unic la partidelor proeuropene şi de dreapta. Potrivit lui, un candidat comun al PAS, PPPDA, PL şi PPEM, susţinut de PDM, are şanse reale să câştige alegerile locale noi în capitală şi să fie oferită o înfrângere categorică socialiştilor.
Similare
RECOMANDĂRI