Partide cu bugete de zeci de milioane de lei. Formaţiunile politice au prezentat raportul financiar pentru anul 2017
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Partide cu bugete de zeci de milioane de lei. Formaţiunile politice au prezentat raportul financiar pentru anul 2017

38 dintre cele 45 de partide înregistrate la Ministerul Justiţiei au prezentat raportul privind gestiunea financiară a formaţiunii pentru anul 2017, anunţă Comisia Electorală Centrală. Informaţiile financiare au fost publicate pe site-ul instituţiei.

Dintre toate formaţiunile care au prezentat datele, cel mai mare buget, 67 de milioane de lei, a fost indicat de Partidul Democrat din Moldova. PCRM a declarat un buget de 37 de milioane de lei, iar PSRM - 10,7 milioane de lei. Lista continuă cu PLDM - 9,3 milioane de lei, PL - 8,3 milioane de lei, Partidul Şor - 2,9 milioane de lei.

În acelaşi timp, PPDA a prezentat, pentru 2017, venituri de aproximativ 626 mii lei, PAS - 551 de mii de lei. Iar PPEM a declarat, pentru 2017, venituri de 150 de mii de lei. 

Potrivit normelor legale, neprezentarea de către partidele politice a rapoartelor privind gestiunea lor financiară în termenul şi formatul stabilite de către CEC, inclusiv prezentarea unor date incomplete în raport, se sancţionează cu amendă de la 180 la 300 de unităţi convenţionale aplicată persoanei cu funcţie de răspundere.

Similare