Parlamentul va organiza audieri privind investigarea fraudei bancare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Parlamentul va organiza audieri privind investigarea fraudei bancare

În şedinţa Parlamentului de săptămâna viitoare, pe 4 octombrie, vor fi organizate audieri cu privire la investigarea fraudei din sistemul bancar. În plen urmează să se prezinte guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, dar şi conducerea Procuraturii Generale, a Procuraturii Anticorupţie şi a Centrului Naţional Anticorupţie.

Audierile vor fi organizate la propunerea fracţiunii Partidului Socialiştilor, transmite IPN.

Deputatul socialist Vlad Batrîncea a spus că au trecut patru ani de la „furtul secolului” şi, conform hotărârii pe care a luat-o guvernarea, aceste miliarde fac parte deja din datoria publică. După patru ani, oamenii trebuie să cunoască unde sunt aceşti bani. Din banii oamenilor s-au făcut investigaţiile Kroll 1 şi Kroll 2, însă cea de-a doua investigaţie aşa şi nu a fost publicat.

Ştefan Creangă, deputat al Grupului Parlamentar Popular European, a spus că, încă în luna aprilie, Comisia economie, buget şi finanţe a solicitat ca raportului Kroll 2 şi fie prezentat fiecărui deputat, însă până în prezent BNM nu execută decizia Comisiei.

În aceeaşi şedinţă, atât fracţiunea Partidului Liberal, cât şi cea a Partidului Liberal Democrat, au solicitat introducerea pe ordinea de zi a iniţiativei de creare a unei comisii de anchetă cu privire la expulzarea celor şapte profesori de origine turcă de la Liceul teoretic „Orizont”. Propunerea nu a întrunit numărul necesar de voturi. PL a solicitat audierea conducerii Biroului Migraţie şi Azil, dar şi a Serviciului de Informaţii şi Securitate. Dar nici această propunere nu a fost susţinută de majoritatea deputaţilor prezenţi la şedinţă. Nu a fost acceptată nici solicitarea liberalilor de a o audia pe ministra sănătăţii, muncii şi protecţiei sociale în contextul cazurilor de rujeolă.

Socialiştii nu au avut susţinerea majorităţii parlamentare la propunerea de audiere a ministrului economiei şi infrastructurii şi a directorului general al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică. 
Similare
RECOMANDĂRI