Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Parlamentul de la Chişinău a numit în funcţie mai mulţi şefi şi membri ai unor instituţii de stat, iar cererea de demisie a unui director ANRE este acceptată

Parlamentul de la Chişinău a numit azi în funcţie mai mulţi şefi şi membri ai unor instituţii de stat. Deputaţii au votat noua componenţă a Consiliului Audiovizualului, după ce în urmă cu câteva săptămâni i-au demis pe foştii membri ai instituţiei. Au mai fost numiţi în funcţie doi viceguvernatori ai Băncii Naţionale şi a fost acceptată cererea de demisie a unuia dintre cei 5 directori ai Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică.

Şedinţa Parlamentului a fost marcată astăzi de numiri şi demisii. Cu votul majorităţii deputaţilor, Legislativul i-a numit în funcţia de viceguvernatori ai Băncii Naţionale pe Tatiana Ivanicichina şi Arcadie Albul. Potrivit legii, viceguvernatorii BNM sunt numiţi de Parlament, la propunerea guvernatorului Băncii pentru un mandat de 7 ani.

IGOR GROSU, preşedintele Parlamentului: „Dle guvernator, dle viceguvernator şi dna viceguvernator, felicitările noastre. Vă dorim succes, acum bordul este complet, funcţional. Mult succes.”

De asemenea, cu votul majorităţii parlamentare, fostul purtător de cuvânt al preşedintelui Nicolae Timofti, jurnalistul Vlad Ţurcanu a fost numit director general al Companiei Teleradio-Moldova.

OLESEA STAMATE, preşedinte comisia juridică, numiri şi imunităţi: „Dl Ţurcanu se propune la funcţia de director general al furnizorului naţional de servicii media Compania Teleradio-Moldova pentru un mandat de 7 ani.”

Parlamentul a aprobat astăzi şi noua componenţă a Consiliului Audiovizualului. Potrivit legislaţiei, Consiliul Audiovizualului este format din şapte membri, unul propus de Preşedintele Republicii Moldova, unul propus de Guvernul Republicii Moldova, trei propuşi de fracţiunile parlamentare, cu respectarea reprezentării proporţionale a majorităţii şi a opoziţiei parlamentare, şi doi membri propuşi de organizaţiile societăţii civile.

OLESEA STAMATE, preşedinte comisia juridică, numiri şi imunităţi: „Se propune în calitate de membri ai Consiliului Audiovizualului pe un termen de 6 ani, următoarele persoane. Badija oleg, Turea Larisa, Cristenco Tatiana, Mihalevschi Ruslan, Viţu-Eşanu Liliana, Gonţa Ana, Râbca Eugen.”

Tot astăzi, în timpul şedinţei plenare a fost acceptată cererea de demisie depusă de directorului Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, Ştefan Creangă. De asemenea, Parlamentul a acceptat cererea de demisie depusă de Ala Popescu, membru al Plenului Consiliului Concurenţei.
Similare
RECOMANDĂRI