Parlamentul ar putea interzice membrilor de partid să deţină funcţie diplomatică sau consulară
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Parlamentul ar putea interzice membrilor de partid să deţină funcţie diplomatică sau consulară

Parlamentul ar putea interzice membrilor de partid să deţină funcţie diplomatică sau consulară. Un astfel de proiect de lege a fost aprobat miercuri pentru prima lectură de către Comisia parlamentară pentru administraţia publică.

Potrivit secretarului general al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Eugeniu Revenco, proiectul de lege este conceput pentru a creşte profesionalismul serviciului diplomatic şi pentru a-l proteja de influenţa politică, scrie Infotag.

Conform proiectului, într-o funcţie diplomatică sau consulară poate fi numită numai o persoană care "nu este membru al partidelor politice sau organizaţiilor social-politice". 

Totodată, proiectul prevede că "persoana admisă în serviciul diplomatic este obligată să se abţină, în exercitarea atribuţiilor ce le revin, de la manifestarea în public a convingerilor lor politice, excepţie făcând persoanele cu funcţii de demnitate publică".

De asemenea, autorii propun să se permite rechemarea anticipată a angajatului reprezentanţei diplomatice sau al instituţiei consulare fără acordul său, dacă "participă în calitate de candidat, reprezentant, observator, persoană de încredere a candidatului, trezorier, membru al grupului de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor, în cadrul campaniilor electorale, confirmat de Comisia Electorală Centrală".
Similare
RECOMANDĂRI