„Parlamentul 90” recunoaşte Guvernul condus de Maia Sandu
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„Parlamentul 90” recunoaşte Guvernul condus de Maia Sandu

Asociaţia Obştească „Parlamentul-90” (Parlamentul Independentei) îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia creată în ultimele zile în eşaloanele de vârf ale puterii de la Chişinău.

„Pornind de la această situaţie şi având în vedere voinţa poporului, exprimată prin alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, validarea mandatelor de deputat la 9 martie curent si constituirea legala a parlamentului la 21 martie, AO „Parlamentul-90” recunoaşte:

1 Formarea organelor directorii ale Parlamentului în strictă concordanţă constituţională şi legitimitatea actelor adoptate de legislativ începând din 8 iunie 2019.

2 Investirea legală şi legitimă a Guvernului, în frunte cu Maia Sandu. Legalitatea şi legitimitatea Parlamentului şi Guvernului Republicii Moldova a fost
recunoscută şi apreciată de UE, SUA, Rusia şi alte state ale Uniunii Europene”, se arată într-un comuncat emis de către Asociaţia Parlamentul 90.

 AO „Parlamentul-90” cheamă organele administrative de drept şi autorităţile statului de toate nivele la respectarea Constituţiei şi legislaţiei în vigoare, la susţinerea instituirii ordinii de drept.

„Chemăm de asemenea deputaţii fracţiunii PDM să contribuie la asigurarea accesului paşnic
al Guvernului format, în sediile ministerelor şi instituţiilor statului pentru a-şi exercita
atribuţiile. Chemam cetăţenii să dea dovadă de calm şi raţiune, iar partidele la dialog politic in cadrul legal al Republicii Moldova”, se mai spune în comunicat.
 
Similare
RECOMANDĂRI