Organizatorii manifestaţiei de pe 26 august aşteaptă multă lume la protest 
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Organizatorii manifestaţiei de pe 26 august aşteaptă multă lume la protest 

Mişcarea Naţională de Rezistenţă ACUM, care va organiza o manifestaţie de protest pe 26 august, aşteaptă multă lume la acţiune. Aceasta inclusiv pentru că mulţi cetăţeni moldoveni plecaţi peste hotare revin acasă. Despre aceasta a comunicat preşedintele organizaţiei municipale Chişinău a Partidului Acţiune şi Solidaritate, Vladimir Bolea, în cadrul emisiunii „Moldova live” de la postul de televiziune 10TV, transmite IPN.

Potrivit lui, în cadrul manifestaţiei vor fi înaintate mai multe cerinţe cele mai importante fiind validarea necondiţionată a mandatului primarului ales al municipiului Chişinău, Andrei Năstase şi anularea sistemului mixt de vot. „Ne aşteptăm la foarte multă lume inclusiv pentru că în luna august mulţi cetăţeni moldoveni care lucrează peste hotare au concedii şi revin acasă”, spune politicianul. Totodată, Vladimir Bolea susţine că nu ştie dacă ar fi cazul să se aştepte la schimbări din partea guvernanţilor pentru că orice schimbare pe care şi-o doresc manifestanţii, pentru ei este fatală.

Politicianul spune că scopul suprem al tuturor manifestaţiilor este ca cetăţenii să conştientizeze că adevăraţii stăpâni sunt oamenii. „Noi vrem ca ei să conştientizeze că li s-a încălcat un drept – în Republica Moldova s-a instaurat dictatura. Şi noi acum nu mai vorbim despre lupte politice, noi vorbim direct de o luptă cu un regim dictatorial care s-a înscăunat definitiv”, spune Vladimir Bolea.

Potrivit lui, data de 20 iunie curent este ziua în care s-a instaurat oficial regimul dictatorial în Republica Moldova. „Dacă pe 26 în PMAN va fi un număr mare de oameni care conştientizează că Republica Moldova este un stat eşuat, în care instituţiile statului nu funcţionează, dar îndeplinesc rolurile unor păpuşi, atunci noi o să înţelegem că aceşti oameni îşi vor drepturile lor”, a spus Vladimir Bolea.

Similare
RECOMANDĂRI