Opoziţia urmează să anunţe crearea Comitetului de Rezistenţă Naţională
Sursa foto:Europalibera.org Vizualizari:

Opoziţia urmează să anunţe crearea Comitetului de Rezistenţă Naţională

Liderii opoziţiei Andrei Năstase şi Maia Sandu vor susţine astăzi o conferinţă de presă şi vor anunţa despre crearea Comitetului de Rezistenţă Naţională în contextul invalidării scrutinului local din Chişinău.

Susţinătorii primarului ales au protestat ieri în faţa Primăriei după ce în ajun, Curtea Supremă de Justiţie a pronunţat decizia irevocabilă prin care alegerile locale noi au fost declarate nule.

Prin această decizie în Republica Moldova începe instaurarea dictaturii, a declarat liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, iar preşedinta PAS, Maia Sandu a anunţat despre intenţia creării un comitet de rezistenţă naţională care va decide acţiunile de mai departe ale protestatarilor.

Justiţia a invalidat alegerile locale noi din Chişinău, câştigate de Andrei Năstase, motivând că atât el cât şi adversarul său din turul doi, Ion Ceban, ar fi făcut agitaţie electorale prin îndemnurile de participare la vot, lansate pe reţele de socializare.

Liderii opoziţiei susţin că decizia a fost luată la comanda liderului PD Vlad Plahotniuc. Acesta afirmă  însă că guvernarea nu a avut nicio implicare în decizia instanţelor de judecată prin care alegerile din Chişinău au fost declarate nule.

Similare
RECOMANDĂRI