Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Opoziţia parlamentară de la Chişinău, nemulţumită de revenirea lui Dmitrii Kozak

Numirea lui Dmitrii Kozak în funcţia de reprezentant special al preşedintelui Vladimir Putin şi responsabil de relaţiile economice cu Republica Moldova stârneşte suspiciune în Parlamentul de la Chişinău. În timp ce unii deputaţi spun că demnitarul rus va încerca să-şi ia revanşa şi să promoveze în continuare controversatul memorandum Kozak, preşedintele Legiaslativului spune că guvernarea nu-i va permite Rusiei să trateze Republica Moldova ca pe un stat dominat.

Controversatul politician rus, Dmitrii Kozak a fost numit prin decret prezidenţial reprezentant special al preşedintelui Putin pentru relaţiile economice şi comerciale cu Republica Moldova. Unii deputaţi cred că oficialul se va ocupa în special de partea politică şi că va încerca să-şi ia revanşa pentru eşecul suferit în 2003 în rezolvarea conflictului transnistrean.

Dmitrii Kozak este autorul aşa-zisului memorandum Kozak care prevedea reglementarea conflictului transnistrean prin federalizarea ţării. În 2003 documentul a fost respins de preşedintele de atunci, Vladimir Voronin.
Similare
RECOMANDĂRI