Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Opoziţia, despre promisiunile făcute azi de Dodon: Începe de facto campania electorală

Sunt doar nişte iluzii electorale. Asta spun reprezentanţii opoziţiei despre iniţiativele preşedintelui. Cei de la Blocul ACUM sunt de părere că Igor Dodon îşi pregăteşte terenul pentru alegerile prezidenţiale din toamnă, atunci când ar trebui să fie implementate şi promisiunile de majorare a pensiilor şi salariilor.

La scurt timp după ce Igor Dodon a făcut promisiuni pensionarilor şi cadrelor medicale, cei din opoziţia parlamentară au venit cu criticile.


SERGIU LITVINENCO, deputat PAS: „Începe de facto campania electorală – Dodon promite dublarea salariilor tuturor angajaţilor din sistemul medical şi 700 de lei indemnizaţie pentru toţi pensionarii cu pensii mici. Şi asta chiar dacă tot el spunea cu o lună în urmă că, dacă nu vine creditul rusesc – dar el nu a venit şi, cel mai probabil, nici nu va veni –  nu se vor plăti pensii şi salarii. O fi decis să folosească banii din "kuliok"?”

Şi vicepreşedintele Parlamentului, Alexandr Slusari este de părere că iniţiativele lui Dodon sunt doar nişte jocuri electorale.

ALEXANDR SLUSARI, deputat PPDA: „Cu orice preţ, cu orice minciună şi cu orice risipă de bani publici, Igor Nicolaevici luptă pentru cel de-al doilea mandat. Declaraţia de azi a lui Dodon a fost exclusiv electorală, incoerentă, iresponsabilă şi mincinoasă. Probabil nici el nu crede că Guvernul lui va rămâne prea mult timp. Cu certitudine, în toata strategia politică a lui Dodon nu este loc pentru interesele Moldovei şi ale cetăţenilor.”

Precizăm că Igor Dodon a promis salarii duble tuturor cadrelor medicale, precum şi un ajutor unic de 700 de lei pensionarilor cu venit mai mic de 3000 de lei. Şeful statului a dat asigurări că sunt bani în buget dar nu a precizat de unde exact va fi realocată această sumă.  
Similare
RECOMANDĂRI