Vizualizari:

Opoziţia critică măsurile anunţate de Igor Dodon pentru susţinerea antreprenorilor şi a salariaţilor pe timp de pandemie

Opoziţia parlamentară a criticat măsurile anunţate astăzi de preşedintele Igor Dodon pentru susţinerea antreprenorilor şi a salariaţilor pe timp de pandemie. Deputaţii PPDA şi PAS cred unii agenţi economici pur şi simplu nu vor avea bani să achite salariile şi impozitele pentru ca, după aceea, statul să le returneze o parte din aceste sume, aşa cum a promis Dodon.

Vicepreşedintele Parlamentului, Alexandru Slusari, consideră că autorităţile au ales cea mai puţin viabilă variantă de sprijin a mediului de afaceri şi salariaţilor afectaţi de criză.
 
„Marea majoritate a întreprinderilor din HORECA, turism, comerţ, companiile aeriene nu dispun de resurse necesare, nu dispun de "cash flow" şi evident că ei pur şi simplu nu vor fi în stare să achite salariile 100 % şi plus impozitele şi taxele. În aceste condiţii, promisiunea lui Dodon rămâne doar la nivelul PR-ului politic. După mine este un mesaj pentru întreprinderi că noi nu vă ajutăm cu nimic”, a declarat prin telefon ALEXANDRU SLUSARI, deputat PPDA, vicepreşedintele Parlamentului
 
De aceeaşi părere este şi deputatul PAS, Sergiu Litvinenco. În opinia parlamentarului, având în vedere că unii agenţi economici nu au lucrat şi de aceea nu au venituri, nu vor avea cu ce să-şi plătească angajaţii.
 
„Există mai multe întrebări decât răspunsuri. De exemplu: Cum va putea statul să solicite sau să restituie cele 45 % în cazul unor companii care nu au avut nicio activitate. De exemplu un restaurant care s-a închis la începutul lunii martie şi nu a avut o activitate. Acest restaurant nu are cum să plătească 45% pentru ca ulterior acest 45 % să fie restituiţi restaurantului”, a spuys Sergiu Litvinenco.
 
Litvinenco consideră că cea mai bună soluţie, în actualele circumstanţe, ar fi ca statul să acopere 75 la sută din salariile angajaţilor, în perioada de inactivitate.
 
Similare
RECOMANDĂRI