Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Opoziţia cere guvernării să înceteze persecutarea cadrelor medicale care luptă cu pandemia de COVID-19

Opoziţia parlamentară solicită actualei guvernări de la Chişinău să înceteze persecutarea cadrelor medicale care ţin piept pandemiei de COVID-19. Cu un apel similar a venit şi Avocatul Poporului care a solicitat Ministerului Sănătăţii să înceteze orice formă de abuz asupra lucrătorilor medicali care au făcut dezvăluiri privind calitatea şi insuficienţa echipamentelor de protecţie.

Preşedintele Partidului Unităţii Naţionale, Octavian Ţîcu, a declarat că noul corononavirus a demonstrat, o dată în plus, incapacitatea Republicii Moldova de a-şi proteja atât medicii cât şi cetăţenii. El a transmis guvernului 4 solicitări.
 
„Clasa politică, dar în mod explicit, guvernarea trebuie să înceteze exploatarea pandemiei în scopuri electorale şi politice. Atacurile, remanierile şi hărţuirile întreprinse de guvernare împotriva medicilor, angajaţilor din sistemul medical, care poartă greul acestui război contra pandemiei. Facem apel la stoparea hărţuirii şi ameniţării primarilor şi consilierilor Partidului Unităţii Naţionale, angajaţi în lupta contra pandemiei. Cerem tratarea cu demnitate şi respect a cetăţenilor noştri aflaţi în străinate şi care doresc să se reîntoarcă acasă”, a declarat Octavian Ţîcu.
 
Şi preşedintele Platformei DA solicită încetarea presiunilor asupra angajaţilor din instituţiile medicale.
  
„Faptul că cei care de-a dreptul îşi riscă viaţa pentru noi primesc de la guvernare doar critici nefondate, sunt hărţuiţi şi discriminaţi atunci când se revoltă sau pur şi simplu semnalează problemele din sistem, este cu atât mai grav, cu cât slăbeşte cumplit rezistenţa morală a medicilor şi a personalului auxiliar şi riscă să degenereze în demisii masive. Somăm guvernarea să se trezească şi să înceapă să reacţioneze adecvat la riscurile enorme pe care le provoacă nu doar pandemia în sine, dar şi ineficienţa crasă a acţiunilor sale. Sănătatea oamenilor, la fel ca şi libertatea, nu se negociază!”, a declarat Andrei Năstase, preşedintele Platformei DA.
 
Cu un apel similar a venit şi Avocatul Poporului. Mihail Cotorobai a transmis un mesaj ministrului Sănătăţii, prin care îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu unele informaţii apărute în spaţiul public precum că angajaţii din sistemul medical care au făcut dezvăluiri despre calitatea echipamentelor de protecţie ar fi supuşi presiunilor din partea angajatorilor. El a recomandat Ministerului Sănătăţii verificarea informaţiilor şi asigurarea cadrelor medicale cu echipamentele de protecţie necesare.
Similare
RECOMANDĂRI