Opinie: Silvia Radu va candida la alegerile locale noi din capitală
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Opinie: Silvia Radu va candida la alegerile locale noi din capitală

Actualul primar interimar, Silvia Radu, va candida la alegerile locale noi din municipiul Chişinău. Acest lucru este evident. Această opinie a fost exprimată în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova.

Analistul Cornel Ciurea consideră că cel mai probabil Silvia Radu îşi va înainta candidatura la alegerile locale noi. Potrivit lui, Silvia Radu se va poziţiona ca un candidat independent şi va fi susţinută de câteva forţe politice. „În acest caz, vor juca un rol important calităţile ei manageriale. Chiar şi concurenţii politici vorbesc cu respect despre ea, ceea ce înseamnă că într-o oarecare măsură calităţile ei manageriale sunt recunoscute. Singura pretenţie este faţă de susţinerea politică”, este de părere Cornel Ciurea.

Politologul Boris Şapovalov consideră că actualul primar interimar Silvia Radu va apărea oficial în calitate de candidat la alegerile noi în Chişinău în ultimele zile de înaintare a documentelor la Comisia Electorală Centrală, pentru a putea folosi resursa administrativă pe care o deţine, spre deosebire de alţi candidaţii înregistraţi în cursă. „Ea poate influenţa direct structurile subordonate Primăriei”, spune politologul. Potrivit lui, având în vedere ce televiziuni o promovează actualmente pe Silvia Radu, dispar automat toate întrebările referitor la independenţa actualului primar interimar.

Alegerile locale noi din municipiul Chişinău vor avea loc pe 20 mai.
Similare
RECOMANDĂRI